In de TKW koop je werk van jonge kunstenaars voor een prikkie en steun je het goede doel!

Over TKW

In de Tijdelijke Kunstwinkel vliegt de kunst van de muur, iedereen hebberig van alle mooie werken die gedoneerd zijn door de kunstenaars. Op geen enkele andere plek wordt er zoveel kunst gekocht als in de Tijdelijke Kunstwinkel, binnen drie dagen worden er rond de vijfhonderd werken verkocht.

Wat de kunstwinkel zo speciaal maakt, is dat kunst voor veel mensen een ‘ver-van-hun-bed-show’ is. Als je het één keer per jaar spotgoedkoop aanbiedt, door middel van een pop-up store in het midden van de stad, gaat de drempel al snel omlaag. Nieuwe eigenaren zijn blij met hun aankopen, kunstenaars vinden nieuwe fans van hun werk en we doen natuurlijk ook nog eens iets goeds voor een ander.

Met het doneren van kunst krijgt het werk van de kunstenaars opeens twee keer betekenis: het zorgt voor plezier bij de nieuwe eigenaar en we halen dankzij hun donatie geld op voor ons waterproject in Lobange. En voor veel kunstenaars is het een tof project om aan mee te doen: de Utrechtse kunstwereld die zich inzet voor Kameroen, daar wil je als kunstenaar ook bij horen.

De vorige edities:

#5 februari 2015
In De Ruimte, Utrecht

#4 februari 2014
Concept-store Katryne, Hoog catharijne, Utrecht

#3 februari 2013
Hoog Catharijne, Utrecht

#2 oktober 2011
Roest, Amsterdam

#1 januari 2011
Hooi, Utrecht

Deze edities waren samen met ruim 400 verschillende kunstenaars goed voor ruim €17.250 opbrengst!